Ako sa varí ERB

Skôr, než sa jednotlivé ingrediencie spoja do jednej v týchto varných nádobách, vyberáme tie najlepšie suroviny, ktoré sú dostupné na Slovensku, Česku, Nemecku, ale i v ďalších krajinách.

Iskrivo svieža voda

Po vodu našťastie netreba chodiť ďaleko. Vo vysokej kvalite, iskrivo svieža s ideálnym stupňom tvrdosti do pivovaru priteká priamo zo Štiavnických vrchov.

Varenie

Slad sa zošrotuje a v pomeroch, ktoré sú súčasťou tajomstva receptúry sa zmieša s vodou. Varný proces špecifický pre každý jeden druh piva sa odohráva v moderných varniach, ktoré tvoria srdce pivovaru.

Mladina

Výsledkom je takzvaná mladina. Táto sladko-horká tekutina voňajúca sladom a chmeľom sa ochladí a prevzdušní, tvorí výživu pre kvasnice a je základným materiálom pre ďalší pivovarský proces.

Hlavné kvasenie

Takto pripravená mladina sa načerpá do nerezových tankov umiestnených v pivniciach pivovaru. Do nich následne pridávame pivovarské kvasnice, ktoré produkujeme v našom laboratóriu, čo je na pivovar našej veľkosti skutočne výnimočné. Začne proces kvasenia, ktorý trvá 10 dní.

Ležanie

Mladé pivo sa schladí, zbaví kvasníc a necháme ho ležať 5 týždňov. Toto je jeden z dôvodov, prečo je ERB výnimočný, pretože mu venujeme práve toľko času, koľko si zasluhuje.

Čas

Kvalita vody, technológií, či surovín je pre dobré pivo dôležitá, avšak tá najdrahocennejšia zložka býva mnohokrát prehliadaná. Je ňou vzácny čas. Čas, ktorý nášmu pivu naplno venujeme, aby sa stalo skutočne výnimočným.

Kvalita diela

Kvalitu poctivého piva ovplyvňuje aspoň 105 faktorov. Aby sme ich vedeli kontrolovať, musí platiť nasledovné – čistota, extrémna starostlivosť, vzdelaný personál, technologická disciplína a kontrola diela vo špičkovo vybavenom laboratóriu. To zaručuje, že všetko, čo opustí brány nášho pivovaru má záruku kvality.

Produkty

Archívny ERB

Pivo, ktoré rokmi naberá na zaujímavosti, nadobúda nové rozmery v chuti i vôni. Vďaka dostatku času vyzrieva do jemnosti.

Viac informácií

ERB Braxatoris

Zástupca exkluzívnej línie pivovaru, vrchne kvasené, nefiltrované pivo s tmavo-jantárovou farbou, bohatou, hustou penou a vôňou s tónmi manga.

Viac informácií

ERB Ziben

ERB Ziben je ľahké svetlé pivo, nízkoalkoholické, len s 2,7% obj. alkoholu, ktoré vonia po marhuliach, broskyniach, čerešniach, ale aj jahodách a zanecháva príjemnú, výraznú horkastú koncovku.

Viac informácií

ERB Svetlý ležiak 10%

Iskrivý klenot Pivovaru ERB s nižším podielom alkoholu, s príjemnou rezkosťou a nevtieravou chmeľovou arómou, ktorá postupne doznieva na podnebí.

Viac informácií

ERB Svetlý ležiak 12%

Krištáľovo priezračná pýcha pivovaru z najkvalitnejších druhov slovenského chmeľu a sladu a jedinečnej vody zo Štiavnických vrchov.

Viac informácií

ERB Weizen

Obsahuje množstvo bielkovín, minerálnych látok a všetky vitamíny skupiny B. Prirodzene zakalené pivo s neodfiltrovanými kvasnicami obľubujú aj tí, ktorí si pivo vychutnávajú len príležitostne.

Viac informácií

ERB Tmavý špeciál 13%

Tmavé nefiltrované pivo s plnou kávovou arómou varené podľa unikátnej receptúry s dokonale vybalansovanými horkými a sladkými tónmi.

Viac informácií

Nealkoholický ERB

Nealkoholický ERB zaujme svojou krištáľovo priezračnou farbou a tónmi hrajúcimi do zelenkastého odtieňu.

Viac informácií

Pivný destilát Mordechai

Extravagantný bonus pivovaru vyrábaný v spolupráci s pálenicou. Sila destilátu s obsahom alkoholu 52 % vytvára neodolateľný kontrast s jeho jemnou chuťou a decentnými tónmi závanu chmeľovej arómy.

Viac informácií

Príbeh

Sme nesmierne hrdí, že našou tvrdou prácou, vytrvalosťou a nekompromisným dôrazom na kvalitu sa nám podarilo zúročiť 15-ročné skúsenosti v pivovarníctve a nadviazať na tradíciu varenia piva v Banskej Štiavnici.

Viac o nás