Príbeh reštaurácie

ERB_ludia_a_priestory__107

Pôvodný zámer reštaurácie bol úplne iný v porovnaní s tým, čím je dnes. Majiteľ pivovaru pôvodne zamýšľal spraviť „krčmu“, kde by si aj ľudia, ktorí v práci chodia v sakách, mali kde večer posedieť pri dobrom pive a v komfortnom, útulnom priestore.

Tomuto zámeru bola prispôsobená aj veľkosť kuchyne (2×3 metre), mali sa z nej hosťom vydávať len dve jedlá – nakladaný hermelín a utopence. Tesne pred uvedením konceptu do života, sa vedenie rozhodlo vniesť do jedálneho lístka viac ako dva šmaky k pivu, a tak sa koncept kuchyne zvrhol v pozitívnom zmysle slova do podávania jedál a la Carte.

Reštauráciu spolu s kuchyňou vedie už 5 rokov Mária Siváková (dcéra majiteľa a manželka obchodného riaditeľa pivovaru Ing. Jozefa Siváka). Tím reštaurácie aj s kuchyňou má 14 členov, mnohí z nich stoja v prvej línii od samého začiatku.